Democraten Hilversum

De Tuinstad in Balans

Home : Nieuws

Mediafonds Hilversum, een sputterende start.

Datum : 09-10-2024

Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat besloten werd het Mediafonds Hilversum (MFH) op te richten, maar het fonds lijkt nog steeds niet echt van de grond te komen. De oprichting vond uiteindelijk plaats op 18 december 2023, en medio juni 2024 werd aangekondigd dat de activiteiten zouden starten. Toch blijft het opmerkelijk stil rondom het Mediafonds en is de website nog steeds 'onder constructie'. Democraten Hilversum heeft daarom vragen gesteld aan het college: waarom is er nog steeds sprake van een mediastilte?

Naast financiële vragen die Democraten Hilversum aan het college heeft gesteld, is er behoefte aan duidelijkheid over hoe nu verder na de aanhoudende mediastilte.

Democraten Hilversum heeft signalen ontvangen dat aspirant-aanvragers geprobeerd hebben contact op te nemen met het bestuur van het fonds, maar zonder succes. Nu de eerste aanvraagronde open is en de deadline al over drie weken nadert, rijzen er vragen over de toegankelijkheid van het fonds en wanneer de website en het Mediafonds daadwerkelijk voor de potentiële aanvragers toegankelijk zullen zijn.

Daarnaast is er dringend behoefte aan een duidelijke planning, zodat potentiële aanvragers weten waar ze aan toe zijn en een realistisch beeld hebben van de komende stappen. Democraten Hilversum hoopt op snelle antwoorden, zodat het fonds eindelijk op volle kracht kan draaien en de rol kan vervullen waarvoor het werd opgericht.

Raadslid: Atie van de Beek   atie.vandebeek@democratenhilversum.nl

Mediafonds Hilversum, een sputterende start.